НОВИНИ

До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от АМ „Хемус“

До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала „Хемус“ от Ябланица до пътен възел „Боаза“, съобщи в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

bnt avatar logo
от / БТА
14:03, 05.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
март реалното строителство новия участък хемус

По думите му, проектирането на трасето от 9,3 км. все още тече, а изграждането му трябва да бъде завършено за година и половина. Нанков допълни, че в момента се извършва проектирането и геологията в участъка между пътен възел „Боаза“ и разклона за Ловеч и Плевен от път II - 35. Строителството на трасето с дължина 52 км. ще бъде разделено на три етапа. В средата на годината ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: С това проектиране променихме параметрите на авто-магистралното трасе. Проектната скорост е 120 км. / ч., но позволената скорост ще е 130 км./ч.

Той добави, че по този начин от държавния бюджет, от който се финансира строителството на магистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лева. Според Нанков с новото проектиране се спестява строежът на седем моста и три тунела.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел представя план за намаляване на роуминга в Западните Балкани
Мария Габриел представя план за намаляване на роуминга в Западните Балкани
Жители на село Овчарци дариха книги на читалищната библиотека
Жители на село Овчарци дариха книги на читалищната библиотека