НОВИНИ

До дни започва ремонтът на булевард “Васил Левски” във Варна

До няколко дни ще започне първият етап от ремонта на булевард „Васил Левски“ във Варна. Вече има издадени разрешителни за строеж на два участъка - между улиците „Подвис“ и „Зюмбюл“ в Цветния квартал и на територията на квартал „Максуда“ - от улица „Георги Пеячевич“ до улица „Кракра“. Двете отсечки се подготвят за бъдещите строителни дейности, като са премахнати временни обекти и тонове отпадъци.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
20:25, 26.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Проектът за ремонта на бул. „Васил Левски“ все още се преработва заради настъпилите промени в Общия устройствен план и в някои от конструкциите. До дни ще започнат строителните работи по трасето, като първо ще се изграждат подземните комуникации.

Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна:
"Това, което предстои като следващи етапи, това са започване на мостовите конструкции на булевардите „Владислав Варненчик“ и „Цар Освободител“. Там нямаме отчуждителни процедури."

Очаква се около 200 имота да бъдат отчуждени за ремонта на бул. „Васил Левски“. Малка част от засегната площ е обитаема от хора.

Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна:
"В момента приключват оценките на засегнатите имоти и те ще бъдат връчени на живущите и собствениците на имоти, за да можем да финализираме процедурите по отчуждаването на имотите."

Започна и вторият етап от изграждането на нов парк в кв. “Възраждане”. Той се намира до плувен басейн „Делфини”. Проектът е на стойност 3,5 млн. лева и трябва да завърши през 2018 година. На обекта ще бъдат изградени зони за отдих и пешеходци, детска площадка и лятно заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетът за НЗОК за 2018 е 3,8 млрд. лева
Бюджетът за НЗОК за 2018 е 3,8 млрд. лева
От нашите пратеници: Пореден драматичен ден в Барселона
От нашите пратеници: Пореден драматичен ден в Барселона