НОВИНИ

​До какви загуби за бизнеса ще доведат нови протести на гръцките фермери?

До какви загуби за бизнеса би довело ново блокиране на граничния пункт Кулата-Промахон е основният въпрос, по който ще дискутират участниците в предаването „Местно време“ на 25 януари (сряда) от 17:30 часа по БНТ 2 и БНТ Свят. Гости в студиото на БНТ 2 Благоевград ще бъдат заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Веселин Дангов и Малин Бистрин – представител на Сдружението на хотелиерите и туроператорите в Банско.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
13:33, 25.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
​до какви загуби бизнеса доведат протести гръцките фермери

Гръцките фермери планират символични протести и настояват за преговори с правителството заради новата данъчна политика. Земеделските производители отчитат, че е рисковано блокирането на централни пътища в страната, заради усложнената пътна обстановка по обходните маршрути, но не изключват и крайни мерки.

Малките шивашки цехове в Благоевградска област, които работят по договори с Гърция и други европейски страни, не крият своите опасения от фалит, заради нарушаване на ритмичността в доставките. Хотелиерите от региона са изправени пред риска туристи от съседна Гърция да отменят пътуванията си, опасявайки се от затваряне на границата. Сериозни са заплахите и за международните превози, тъй като преразглеждането на маршрутите, заради евентуална блокада, би довело до сериозно повишаване на транспортните разходи.

Предаването „Местно време“ ще припомни какви загуби претърпя туристическият бизнес в Банско от блокадите на българо-гръцката границата през изминалия туристически сезон и има ли отлив на гръцки туристи тази зима.

В разговора ще се включат още собственикът на шивашка фирма в Сандански Володя Стоянов и журналистът Иван Петрински, който живее и работи в Гърция. Водещ на предаването е Добрина Грачанлиева.

Гледайте предаването „Местно време“ на 25 януари (сряда) от 17:30 часа по БНТ2 и БНТ Свят!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев поздрави Тръмп по повод встъпването му в длъжност
Радев поздрави Тръмп по повод встъпването му в длъжност
 Цецка Цачева и Менда Стоянова бяха наградени от Сметната палата
Цецка Цачева и Менда Стоянова бяха наградени от Сметната палата