До края на годината в Силистра ще бъде построена Стената на славата. Работата по проекта беше прекъсната за около месец. На стената ще бъдат изписани имената на загиналите воини от 31-ви Силистренски пехотен полк – Железния.

Силистра

За да бъде направена Стената на славата, силистренци събират средства от година и половина. До момента са постъпили 45 хиляди лева от нужните малко над 100 хиляди. Засега най-големите дарители в проекта са фирмите, ангажирани със строителството. Те участват с работна ръка и материали и са готови да продължат работата, въпреки че пари няма.

Галина Дойчева - секретар на инициативния комитет
„Няма да бъде замразен проектът, от следващата седмица очакваме да дойдат гранитните плочи поне да започнем да облепяме задната страна, докато се издълбават буквите на загиналите воини. Най-трогателния жест бе дарението, което е на стойност 121 лева 92 ст. То е от жители на селата Срацимир и Българка.“

Към имената на бойците от Силистренския пехотен полк е добавено и това на военен дописник, загинал с тях. Всеки един от воините е бил проучен.