НОВИНИ

До края на месеца МВР ще обследва болниците

До края на месеца МВР ще е обследвало всички големи болници в страната, а след това ще бъде направен анализ по отношение сигурността в здравните заведения. Това съобщи директорът на Столичната полиция Ивайло Иванов, след като близо час дискутира с директори на болници какви мерки трябва да бъдат взети заради зачестилите нападения над екипи на спешната помощ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:17, 26.09.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
края месеца мвр обследва болниците

Не всички спешни отделения към момента имат паник бутони за разлика от линейките, стана ясно от срещата. Част от директорите на болниците споделят идеята работещите в спешните центрове да преминат обучителни курсове - целта е да са обучени как да реагират при нападение. Такива курсове вече има във ВМА.

Преди време при главния прокурор имаше подобна среща, отново провокирана от поредици нападения над медици. И тогава, и сега беше отбелязано, че за да се събират бързо доказателства срещу извършителите, ще има специални прокурори за целта. До момента обаче сигнали няма.

В МВР няма да има специален служител, който да отговаря за това, каза Ивайло Иванов, но за сметка на това ще бъде осигурена бърза връзка с районните управления на полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наим Сюлейманоглу е изведен от медикаментозна кома
Наим Сюлейманоглу е изведен от медикаментозна кома
Победителят от Евровизия - 2017 Салвадор Собрал е в реанимация
Победителят от "Евровизия - 2017" Салвадор Собрал е в реанимация