Държавата трябва да има пряко участие в контрола над БДЖ и затова може да отпадне холдинговата структура, която управлява държавните железници сега. Това стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков по време на изслушване в ресорната комисия. Той заяви, че има предпоставки за преструктуриране на дружеството и предстои анализ дали да стане това. До края на месеца ще стане ясно дали ще бъдат освободени ръководителите на БДЖ, които подадоха оставки миналата седмица.

Росен Желязков - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Окончателното ми произнасяне ще бъде след приключване на одита, които възложих на "Пътнически превози". БДЖ достигна до онова ниво, до което като няма воденичен камък на шията, който да го държи с невъзможност да се развива поради прекомерни задължения, няма идея как да се развива. Няма идея за интензивно развитие, освен въпроси, които са свързани с доставката на нови влакове, които, както виждате, са в процеси на оспорване.
Ръководството на БДЖ подаде оставки след искане на транспортния министър

Ръководството на БДЖ подаде оставки след искане на транспортния министър

Оставки в БДЖ. Изпълнителният директор Владимир Владимиров, финансовият Филип Алексиев и председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" Велик...