До края на румънското председателство Сърбия може да отвори само една глава от преговорите за членство в ЕС, съобщава в. "Вечерни Новости".

Изданието се позовава на неназовани дипломатически източници в Брюксел, според които тази глава може да е 9-та, която се отнася до финансовите услуги. Опцията през юни изобщо да не се отвори нова глава, също не е изключена.

В преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС досега са отворени 16 глави, а две са временно затворени от общо 35-те Местните медии пишат, че борбата срещу дискриминацията спрямо жените представлява сериозен проблем в преговорите на Сърбия с ЕС.

Директорът на Службата за правата на човека и малцинствата Сузана Паунович заяви, че Комитетът за премахване на дискриминацията спрямо жените е дал 28 допълнителни инструкции на Сърбия за това какво трябва да се направи в тази област до 2021 г.

„Необходимо е да се увеличи броят на жените, които участват в политическия живот”, особено на местно ниво, казва Паунович.

Одобриха 31 проекта по трансграничната програма със Сърбия

Одобриха 31 проекта по трансграничната програма със Сърбия

31 проекта ще получат общо над 8 млн. евро по втората покана на трансграничната програма INTERREG-ИПП България - Сърбия 2014-2020 г., съобщиха от реги...