НОВИНИ

Докога ще има тапи в София заради строежа на метрото?

Тапите заради строежа на метрото в центъра на София ще останат до лятото на следващата година. Тогава ще бъдат готови станциите на булевардите Патриарх Евтимий и България.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 21.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От пролетта ще започне прокопаване на тунелите със специална машина - в посока от Красно село към Центъра. Тя вече е произведена в Германия и на 8 октомври ще пристигне с кораб по Рейн и Дунав.

Едновременно с тунела, ще се строи и продължението на третия лъч през Овча купел до Горна Баня. Двата етапа трябва да завършат през 2019 година. Двуетажното кръстовище на булевардите "Цар Борис III" и "Гоце Делчев" частично ще бъде отворено в края на годината, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тук се изпълнява подземно преминаване за автомобили, както и пешеходни подлези, по протежението на бул. "Гоце Делчев" и преминаването в ул. "Житница". Очаквам до края на годината да бъде освободено движението по бул. "Гоце Делчев", да бъдат изградени връзките с локалните платна, да бъде възстановено трамвайното движение по нормалното трасе на трамвай номер 5.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дупница не се присъедини към ВиК-асоциацията в област Кюстендил
Дупница не се присъедини към ВиК-асоциацията в област Кюстендил
Въпросителни около бъдещето на Къщата с ягодите
Въпросителни около бъдещето на Къщата с ягодите