НОВИНИ

До месец става ясно дали ще променят присъдата на Владимира Янева

До месец ще стане ясно дали втората инстанция ще потвърди или ще промени наказанието от 1 година условно - за бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
21:28, 07.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
месец става ясно дали променят присъдата владимира янева

Тя е на съд за незаконни СРС-та по разработката "Червей", заедно с бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов. Прокуратурата поиска по 2 години условно и за двамата. Според защитата - в справката към поредното искане за СРС, не ставало ясно, че те вече са били прилагани в максималния срок.

Не можело да се предпоставя, че Янева помни предишните разрешения по всеки отделен случай, а името "Червей" не било запомнящо се. За неточност в справката, защитникът на Тодор Костадинов призна, че той е можело да понесе отговорност, ако прокуратурата беше дала друга квалификация. Според адвокат Людмил Рангелов подвеждащата информация от службите при искане за СРС, не е прецедент.

Людмил Рангелов - адвокат на Тодор Костадинов: Става дума за някакви финансови машинации и следва да бъдат подслушвани хората, които участват в тях. В искането за подслушване и справката към него пише, за да бъде разрешено, че става въпрос за група, която е въоръжена, има данни че разполага с взрив и че се кани да взриви неизвестна сграда в София. Когато на съдията му дойде такова искане, той няма начин, инстинктът за самосъхранение го кара веднага да разпише, без да пита повече.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианският премиер Матео Ренци официално подаде оставка
Италианският премиер Матео Ренци официално подаде оставка
Ремонт на пътека предизвика общественото недоволство в „Дружба“ 2
Ремонт на пътека предизвика общественото недоволство в „Дружба“ 2