НОВИНИ

До понеделник Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че скандалът с апартаментите не клати властта. На конференция за Концепцията за ромската интеграция, Каракачанов обяви още, че тази седмица ВМРО ще предложи законодателни промени, според които хората, които не могат да си плащат глобите, да полагат обществено-полезен труд.

Александър Марков
от Александър Марков
20:22, 26.03.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира днешната оставка на заместник-енергийния министър Красимир Първанов.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Поредната оставка не е разклатила властта, така че мисля, че няма да разклати властта.
- А дали Цветан Цветанов трябва да поеме политическа отговорност за скандала с апартаментите?
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Дали трябва да поеме политическа отговорност, решава политическото ръководство на тази партия или самият той.

Каракачанов обяви, че до дни внася в Парламента законопроект за обществено-полезния труд .

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Един социално слаб циганин извършва дребно административно нарушения, административно наказание - 200 лева глоба, няма откъде да ги плати, няма собственост, от социалната помощ не може да му вземеш и той буквално на втория път разбира, че е безнаказан. Когато има подобни административни нарушения или престъпления и не може да се плати глобата, ще се полага обществено-полезен труд.

Експерти подкрепиха мерките за ограничаване на социалните помощи, ако ромите не работят, а децата им не ходят на училище. Призоваха за трудовата им интеграция чрез социални предприятия.

Иван Нейков, бивш министър на труда и социалната политика: Той ще има квалификация, за сметка на това ще трупа осигурителен стаж, ще се реши проблемът с неговите здравни осигуровки.

Експерти по антитероризъм предупредиха:

Христо Смоленов, експерт по антитероризъм: Гетата са развъдник на тероризъм, защото са обект на провокации. Някой с пари, с наркотици, с въздействие, с религиозни проповеди се опитва да превърне тези хора във врагове на останалите.

Според Каракачанов, през последните 10 години България е инвестирала 1 млрд. лева за интеграция на ромите, но с нулев резултат. До понеделник той обеща да внесе Концепцията за ромите в МС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският парламент определя насоки за утрешното гласуване на Брекзит
Британският парламент определя насоки за утрешното гласуване на Брекзит
Номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ са готови
Номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ са готови