НОВИНИ

До седмица ще стане ясно прави ли Местан нова партия

Следващата седмица бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще обяви дали ще направи нова партия. И днес той заяви, че се правят опити да бъдат подменени мотивите за отстраняването му. Местан потвърди, че ще съди всеки, който го е обвинявал в шпионаж. От ДПС не се чувстват застрашени от евентуален нов политически проект на Местан.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:48, 14.01.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Отстраненият от ДПС Лютви Местан реагира остро срещу епитетната война, която се води срещу него.

Лютви Местан: "Целта е първо унищожаването, морално, дано да е само морално, второ да не се оставят полезни ходове и третата - най-важната цел - още ние не сме обявили намерение за създаване на нов политически субект, а той вече е обявен за ислямистки. Погледнете ме! Аз и ислямист!
;
Тунчер Кърджалиев: "Какво се пише в медиите, ние за всичко не може да носим отговорност, защото това е всъщност въпрос на стил, на култура, на възпитание кой как ще говори. Така че не всичко в медиите е отговорност на ДПС. Местан заяви, че речта на Доган е отворила пропаст между партийния актив и избирателите на ДПС. А Хюсеин Хафъзов допълни и какви въпроси са поставяни на сегашното ръководство.
Хюсеин Хафъзов: "Олигарх ли е г-н Доган или не?

От ДПС смятат, че електоратът им има трезва преценка за ситуацията, макар че не изключват нов проект на Местан да окаже влияние върху движението.

Тунчер Кърджалиев: "Аз също ходя с колективното тяло по наши структури. Не чух някой да се чувства непредставен.

Мариана Георгиева, която последва Местан, заяви, че ексцесът с изключването му е резултат от взломена комуникация. Тя посочи, че декларацията за сваления самолет е писана в присъствието на 7-8 депутати от ДПС, включително и тримата съпредседатели.

Мариана Георгиева: "Г-н Местан беше само институционалният проводник. И тук съм изумена от мъжкарско поведение и мъжкарска памет. Изумена съм, че политиката се санира откъм коректност и откъм толерантност".

Лютви Местан заяви, че е изненадан от емоцията, с която премиерът е реагирал на метафората, че е настъпил руска мина и напомни, че думите му са били по адрес на речта на Доган. Според Местан обаче Борисов е взел страна в спора в ДПС и тя не е неговата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биячите на Тодор обвинени в предумишлено убийство
Биячите на Тодор обвинени в предумишлено убийство
Ромски деца сурвакаха министри, не пропуснаха и БНТ
Ромски деца сурвакаха министри, не пропуснаха и БНТ