НОВИНИ

Очаква се учредителен конгрес на Реформаторския блок до средата на януари

До средата на януари се очаква учредителен конгрес на Реформаторския блок като единен политически субект - това стана ясно на днешното заседание на Националния съвет на Движение България на гражданите. По думите на лидера на партията Меглена Кунева - движението не вижда основание да участва в правителство в рамките на този парламент.

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 20.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Все пак от ДБГ се застраховаха и заявиха, че ако ГЕРБ подкрепи на някакъв етап такова правителство, те биха се включили, но без политически фигури от движението. Ръководството на ДБГ смята, че няколкото месеца до предсрочните избори няма да са достатъчни да се проведе широка дискусия и да се намери вярната формула за промяна в избирателната система.

От ДБГ не изключват свикване на Велико народно събрание, нова конституция, намаляване на броя на депутатите, както и нова формула за субсидиране на партиите. Мнението им е, че вариантът за мажоритарни избори, посочен в референдума, е популизъм.

Меглена Кунева - председател на ДБГ: Това не е игра, това не е нещо, което може да се вземе с лека ръка. Така че, не на популизма по този повод. Колкото и да изглежда това, като един безобиден флирт с общественото мнение, това нито ще разруши порочните партийни системи, нито ще даде възможност за отговорност на депутатите, които нарушават дадената дума, нито ще укрепи политическото, честта, куража, всеотдайността - качества които ние искаме да намерим в политиците.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Вижте изпълнението на Лидия на финала на Детската Евровизия
Вижте изпълнението на Лидия на финала на Детската Евровизия
Потушиха огъня в жилищния блок в Благоевград
Потушиха огъня в жилищния блок в Благоевград