До зимния сезон трябва да приключат ремонтите по автомагистралите "Хемус" и "Тракия". Всички усилия на Министерството на регионалното развитие са насочени към спазване на сроковете, за да се гарантират добри условия за пътуване през зимата, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Усилено се работи и по рехабилитацията на участъците Видин - Благоевград и Русе - Велико Търново.

Въпреки недостига на финансов ресурс очакванията са след въвеждане на тол системата от август догодина да започне изграждането на нови участъци и рехабилитирането на вече съществуващи пътища.

Очаква се и обобщен доклад за състоянието на републиканската пътна мрежа към момента.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Има направена инвентаризация от Областни пътни управления, възложена от министъра на регионалното развитие със заповед на всички магистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища в страната. Предстои да получа обобщен доклад, в който ще бъде обобщено състоянието на пътните настилки, на мантинелите, на банкетите и всичко свързано с предишни ремонти, кой е направил ремонта, така че от този доклад да можем да направим изводи за най-тежките и най-нуждаещите се от ремонт пътни участъци, така че да приоритизираме и да осигурим финансов ресурс за тяхното изпълнение.