НОВИНИ

Добра реколта на грозде в Благоевградско

На пазара в Благоевград вече започна продажбата на грозде. Търговците казват, че търсенето е голямо, а реколта тази година от различните сортове грозде е много добра и качеството е високо. Около 1 лев за килограм върви цената на сортовете мерло и каберне.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
11:33, 18.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Румен Алексов всяка година сам си прави вино, защото предпочита домашното производство. Купил е около 300 килограма мерло и казва, че качеството му е високо.

Румен Алексов: Супер е трета година подред е много висока захарността - 24-26 и съм много доволен. Предпочитам аз да си го правя, защото знам как да направя хубаво вино и домашното вино, поне според мен, сравнение с това в заведението или магазина е по-качествено.

На пазара се предлага предимно грозде от района на Пловдив и Пазарджик, защото реколтата от Петрич и Сандански тази година е слаба.

Илияна Митрева, продавач: Тук в нашия район е много сухо. Просто топлината тази година температурите си оказаха влияние.

Търговците съветват клиентите да оглеждат добре гроздето преди да го купят.

За улеснение на купувачите на пазара се предлага и мелене на гроздето, а до началото на октомври се очаква цената на мерлото и кабернето да падне до 50 стотинки за килограм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Желяз Андреев вече не се издирва от Интерпол
Желяз Андреев вече не се издирва от Интерпол
Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември
Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември