НОВИНИ

Добрев: Българската банка за развитие не е финансирала сделката с ЧЕЗ

Знае се, че Българска банка за развитие не е финансирала сделката с ЧЕЗ, Нинова лъже .Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в централата на партията по повод твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова от днес пред медиите.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:38, 25.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Нещо, което ни възмути е една лъжа - ББР по някакъв начин щяла да финансира сделката с ЧЕЗ, продължи той. Това не е вярно, тази банка не участва в сделката за ЧЕЗ и това е публикувано на 15 февруари т.г. в една електронна медия.

Няма как лидерът на БСП да не е знаела тази информация, смята той.


;

Днес се наложи Българска банка за развитие отново на своята страница да публикува съобщение по случая. За нас е необяснимо защо се пускат такива плоски лъжи, каза Добрев.

Разтревожи ни тезата на Нинова, че институциите в България трябва да се подчиняват на изпълнителната власт, коментира той. Питаме се, когато Нинова е била зам.-министър използвала ли е институциите за определени цели. Защото тя каза, че институциите в България ги знаем и те ще направят това, което смята премиерът. Скандално е това нейно твърдение и е обида за самите институции, отбеляза Добрев.

Тревожи ни това и вярваме в институциите като във времето сме се стремили да ги направим независими, посочи той и даде пример с КЕВР, където ГЕРБ има само двама представители, а никоя друга партия няма мнозинство


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен базар за мартеници в подкрепа на деца в неравностойно положение
Благотворителен базар за мартеници в подкрепа на деца в неравностойно положение
Жан-Клод Юнкер е на среща с македонския премиер Зоран Заев
Жан-Клод Юнкер е на среща с македонския премиер Зоран Заев