НОВИНИ

Добрички села на бунт срещу постоянното спиране на водата

Над 100 души от четири добрички села излязоха на протест пред ВиК Добрич. Хората недоволстват, че с дни стоят без вода, ако пък случайно потече от чешмите е без налягане. Многобройните жалби до водното дружество не дават резултат, жалват се потърпевшите.

bnt avatar logo
от Петър Петров
11:31, 28.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Със старо корито и вода от кладенец, недоволните посрещнаха тази сутрин шефа на водното дружество. За да му покажат как живеят вече месеци наред.

Съби Събев: „Постоянно спират водата, през лятото няма човек как да се окъпе. Освен дето растения имаме, някое друго цвете, за поливане и въобще и за пиене няма вода. Това е с дни. Идва по половин час и след това спира и с дни нямаме.
Ваня Костова - кмет на село Росеново: „По-лесно ми е да ви кажа коллко нямаме, защото от месец няма Росеново вода или долу в ниските точки има вода, но водата върви като косъм."

Според кмета на село Паскалево, проблемът е започнал след спиране на сондаж, който е захранвал част от потърпевшите.

;

Старата водопреносна мрежа е причина за липсата на вода, смята шефът на водното дружество.

Петър Калчев - директор на ВиК Добрич: "Мрежата е собственост на общината и е такава каквато ...каквото са ни дали, ние с това разполагаме. Ако бяха ни дали нова мрежа, вие нямаше да имате проблеми. Да направят така, да си направят проекти, да си реконструират мрежата".

Протестиращите внесоха и ултиматум с искане за възстановяване на нормалното водоподаване. Ако това не стане, управителят на ВиК и началникът на района да подадат оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнир по футбол в памет на Трифон Иванов
Турнир по футбол в памет на Трифон Иванов
Събарят 26 незаконни постройки в район Северен в Пловдив
Събарят 26 незаконни постройки в район "Северен" в Пловдив