Над 100 души от четири добрички села излязоха на протест пред ВиК Добрич. Хората недоволстват, че с дни стоят без вода, ако пък случайно потече от чешмите е без налягане. Многобройните жалби до водното дружество не дават резултат, жалват се потърпевшите.

Росеново, Добрич Паскалево, Добрич Божурово, Добрич Оброчище, Балчик

Със старо корито и вода от кладенец, недоволните посрещнаха тази сутрин шефа на водното дружество. За да му покажат как живеят вече месеци наред.

Съби Събев: „Постоянно спират водата, през лятото няма човек как да се окъпе. Освен дето растения имаме, някое друго цвете, за поливане и въобще и за пиене няма вода. Това е с дни. Идва по половин час и след това спира и с дни нямаме.
Ваня Костова - кмет на село Росеново: „По-лесно ми е да ви кажа коллко нямаме, защото от месец няма Росеново вода или долу в ниските точки има вода, но водата върви като косъм."

Според кмета на село Паскалево, проблемът е започнал след спиране на сондаж, който е захранвал част от потърпевшите.

Старата водопреносна мрежа е причина за липсата на вода, смята шефът на водното дружество.

Петър Калчев - директор на ВиК Добрич: "Мрежата е собственост на общината и е такава каквато ...каквото са ни дали, ние с това разполагаме. Ако бяха ни дали нова мрежа, вие нямаше да имате проблеми. Да направят така, да си направят проекти, да си реконструират мрежата".

Протестиращите внесоха и ултиматум с искане за възстановяване на нормалното водоподаване. Ако това не стане, управителят на ВиК и началникът на района да подадат оставка.