НОВИНИ

Доброволческа приемна в МБАЛ "Свети Панталеймон" в Пловдив

Доброволческа приемна на Българския червен кръст заработи към спешното отделение на Многопрофилна болница "Свети Панталеймон" в Пловдив. Това е второто здравно заведение в града, което ще предлага тази услуга. Доброволците ще подкрепят самотни, тежко болни пациенти, които са постъпили в лечебното заведение и няма на кого да разчитат.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:34, 04.08.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Приемната ще работи пред Спешното отделение в болницата. Когато за лечение постъпи самотен пациент, служителите на регистратурата ще го насочват към доброволците на Червения кръст. А те ще му помагат да се придвижва през различните кабинети и отделения.

Таня Георгиева - директор на БЧК-Пловдив: Идеята е, когато човек е в това състояние, сам, да бъде придружаван, да бъде упътван, да запази спокойствие, за да подготвим пациента по-спокойно и медицинските екипи да извършат качествено своята работа.

Очаква се в благородната инициатива да се включат около 40 доброволци.

Мария Кацарова - доброволец: Смятам, че всеки има нужда от подкрепа, особено в такъв тежък момент, когато се налага да постъпи в болница и понякога може да бъде доста трудно да се ориентираш, когато си сам човек.

Идеята за социални мобилни екипи в здравните заведения е взаимствана от австрийския червен кръст. В Пловдив вече втора година доброволците на БЧК успешно помагат на самотноживеещи възрастни хора.

Таня Георгиева - директор на БЧК-Пловдив: Ние имаме ангажимент да ги транспортираме, ако имат нужда да хоспитализация или при изписване от болницата също да ги придружим и да окажем помощ до дома.

Доброволците ще дават също социална помощ на пациентите, както и при изписване от болницата ще ги придружават до вкъщи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масова стрелба в Дейтън, щата Охайо
Масова стрелба в Дейтън, щата Охайо
Езеро при всеки дъжд в двора на детска градина в Пловдив
Езеро при всеки дъжд в двора на детска градина в Пловдив