Дневният център за младежи с множество увреждания "Слънчевата къща" във Варна вече разполага с лифтер – уред, който пести усилия при преместването на трудноподвижни пациенти. Той е дарение от младежката доброволческа организация "Делфините". В рубриката ни "Търси доброто" днес ви разказваме как средствата, събрани на коледните благотворителни базари на организацията, променят живота в "Слънчевата къща".

Варна

Доброволците от "Делфините" не просто даряват средства, но и задължително проследяват резултата от своите каузи в действие.

Габрина Стойчева, доброволец: "Не може да се опише. Когато видиш и ти труда си, с който си събрал тези пари, да са вложени в нещо толкова полезно и как работи и колко всъщност помага. Просто е супер специално."

Пациентският лифтер променя живота на тези, за които простото изправяне или преместването от леглото в инвалидната количка е резултат на усилията на двама или трима души.

Александра Палашева, социален асистент: "Когато получихме този подарък – лифтера, се чувстваме малко по-сигурни и е малко повече облекчен нашият труд, защото тези неща ги извършвахме на ръка."

Има и друг аспект на помощта, която уредът оказва – повече комфорт на самите пациенти.

Дони Кабакова, управител: "Както и да погледнем, уважението на личността не предполага друг да носи отговорност – пълна, дори и за въпросните две минути пренасяне. Лифтерът е средство всъщност лицето да се чувства уважено."

Доброволците имат още един съществен принос във всекидневната работа на центъра – със събраните от тях средства са купили консумативи за машината за изработване на значки. Работата с нея е смес от трудова терапия, опит за социално предприятие и просто – повод за много забавление.

Младежите от доброволческата организация "Делфините" с нова благородна кауза

Младежите от доброволческата организация "Делфините" с нова благородна кауза

Доброволци от варненската организация "Делфините" се обединиха около нова благородна кауза. Тази година те ще помагат на децата с множество увреждания...

Вижте повече за кампанията Търси Доброто