НОВИНИ

Доброволци помагат на хората след наводнението в Бургаско

Около 120 домакинства в Община Камено са с щети от наводненията. Днес в най-засегнатото село Ливада доброволци помогнаха в почистването на някои от къщите, а от Българския червен кръст осигуриха психолози, които разговаряха с пострадалите, за да може по-лесно да преодолеят кошмара. От организацията осигуриха и най-необходимото за хората там. Чуйте повече в прякото включване на Десислава Петкова.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:10, 28.10.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Виолета Радева - БЧК Бургас: ,,Постелъчен инвентар и естествено хранително продукти, които могат да се консумират веднага, защото нямат и къде да ги приготвят, поради факта ,че електрическите уреди са извън изправност, не могат да се ползват,,
Ясен Сливенски директор "Дирекция мениджмънт на бедствията" - БЧК: ,,В момента нашата цел, освен да раздадем най -необходимото ,е и да направим детайлна вече оценка след трите дни доколко и как са засегнати, какво точно е необходимо, за да насочваме енергията на обществото и да не бъде зарито за пореден път Община Камено с неща, които не са необходими

За пострадалите днес пристигнаха и помощи от Ямбол ,Сливен и Стара Загора. Група доброволци ,организирали се в социалните мрежи, донесоха спално бельо, дрехи, храна и вода.Те споделиха, че в Камено ги е довело състраданието към пострадалите.

Галина Александрова - Ямбол,,Човешката съпричастност към нещастието на тези хора носим одеяла, бельо,топли дрехи, боти, обувки, чорапи и много храна
Цветан Релански - Ямбол: Трябва да се подкрепяме в трудни моменти, а този е такъв и точно тези моменти ни изграждат като едно сплотено общество.

Към дарителската акция се присъедини и Община Варна, която дари на Камено 10 000 лева.

Националната кампания на БЧК, в подкрепа на пострадалите в Община Камено, само за два дена пък събра сумата от близо 72 000 лв.

Нено Димов - министър на околната среда и водите: "Общината дотук се справя прекрасно с възстановяването на депото. Все паа трябва да имат един определен срок от 30 дни, за да може да сме сигурни, че всичко ще бъде възстановено по възможно най - добрия начин и депото ще приеме отпадъците от временните площадки, за да ги преработи по начина, по който го е правило и при нормална експлоатация".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с мръсната вода в хижите на Рила
Проблеми с мръсната вода в хижите на Рила
От нашите пратеници: Барселона в първия ден след отменената автономия
От нашите пратеници: Барселона в първия ден след отменената автономия