След пожара в новогодишната нощ в приюта на отец Иван в Нови хан продължава изчисляването на щетите. Доброволци помагат за разчистването на изгорелите отломки. Вчера сградата беше обезопасена и евакуираните обитатели на приюта се върнаха в него.

Нови Хан, Елин Пелин

По първоначални сметки обаче, за възстановяването на изгорялата част от сградата ще са необходими около 50 000 лева. Организирана е дарителска кампания. Сравнително нормално, доколкото е възможно, протича в момента живота в приюта на отец Иван в първия ден след пожара. Близо 20 души помагат за възстановяването му в предишния вид. Започна и събарянето на изгорелия покрив. Сред доброволците са и двама колеги от БНТ 2. Ето какво казаха те:

Владимир Христовски, журналист, БНТ 2: Това, което ме накара да дойда, е чисто-човешки порив да помогна. Наистина е било много страшно в онази вечер, когато всички си казвахме наздраве, те са се борили да спасят приюта. В момента събарят покрива, а ние почистваме. Изградихме специален улей, за да може по-бързо да махаме целия боклук. Стараем се максимално бързо да работим, за да започне изграждането на новия покрив.

С подръчни материали се случва цялото възстановяване. Най-много нужда има от инструменти и повече инструменти. Чисто битово в момента приютът се нуждае от легла, маса, столове,печки и хладилници.

Открита е и дарителска кампания за всеки, който иска да помогне.

50 000 лева ще са необходими за възстановяване на приюта на отец Иван

50 000 лева ще са необходими за възстановяване на приюта на отец Иван

По първоначални сметки за възстановяването на изгорялата част от приюта на отец Иван ще са необходими около 50 000 лева. Организирана е дарителска кам...