НОВИНИ

Доброволци помагат за възстановяването в приюта на отец Иван

След пожара в новогодишната нощ в приюта на отец Иван в Нови хан продължава изчисляването на щетите. Доброволци помагат за разчистването на изгорелите отломки. Вчера сградата беше обезопасена и евакуираните обитатели на приюта се върнаха в него.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тереза Ставрева
12:24, 02.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

По първоначални сметки обаче, за възстановяването на изгорялата част от сградата ще са необходими около 50 000 лева. Организирана е дарителска кампания. Сравнително нормално, доколкото е възможно, протича в момента живота в приюта на отец Иван в първия ден след пожара. Близо 20 души помагат за възстановяването му в предишния вид. Започна и събарянето на изгорелия покрив. Сред доброволците са и двама колеги от БНТ 2. Ето какво казаха те:

Владимир Христовски, журналист, БНТ 2: Това, което ме накара да дойда, е чисто-човешки порив да помогна. Наистина е било много страшно в онази вечер, когато всички си казвахме наздраве, те са се борили да спасят приюта. В момента събарят покрива, а ние почистваме. Изградихме специален улей, за да може по-бързо да махаме целия боклук. Стараем се максимално бързо да работим, за да започне изграждането на новия покрив.

С подръчни материали се случва цялото възстановяване. Най-много нужда има от инструменти и повече инструменти. Чисто битово в момента приютът се нуждае от легла, маса, столове,печки и хладилници.

Открита е и дарителска кампания за всеки, който иска да помогне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма паника в Петрич след силното земетресение тази сутрин
Няма паника в Петрич след силното земетресение тази сутрин
Президентът наложи вето на антикорупционния закон
Президентът наложи вето на антикорупционния закон