НОВИНИ

Стотици доброволци се включиха в инициативата на Витоша "Моят зелен град"

Стотици доброволци се събраха в местността "Офелиите" на планина Витоша, за да засадят втората гора по инициативата "Моят зелен град". 350 дръвчета, кътове за отдих, обновена детска площадка и подобрени пространства за пикник - така изглежда новата част от природния парк.

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:26, 10.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Инициативата "Моят зелен град" стартира през 2008 година. До сега доброволци са успели да почистят близо 2 км от Перловската река в София, спестени са над 16 000 кг въглероден диоксид и са построени и обновени над 300 пейки, детски съоръжения и кътове за отдих в 23 града в България.

Светослав Атанасов, организатор: От тази година се опитваме да възстановим гора, която е била тук, но за съжаление е била изядена от корояд. Тя е била смърчова гора и това, което ни е днес задачата е да засадим 200 смърча и 100 брези, така че да може софиянци да й се наслаждават, на гората и на това място още дълго време.

Към днешното събитие се присъединиха стотици доброволци, като на всеки беше възложена различна задача. Дейностите включваха засаждане на дръвчета и обновяване на съществуващите пространства за развлечение и отдих в близост до "Яворова поляна".

Аурора Христова, доброволец: Абсолютен факт е, че живеем в едно индустриално време, в което производствените процеси все повече засилват своята мощност и това, за съжаление, влияе неблагоприятно на околната среда и тук идва нашата роля и отговорност на всеки един човек, всъщност да се грижим за това да я опазим.
Борис Георгиев, доброволец: Другото нещо, което е не по-малко важно - колите се развиват, защо и природата да не се развива. Не е нужно едното да е за сметка на другото.

Деветото издание на инициативата „Моят зелен град" ще обхване общо 16 града в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Две котки бяха спасени 16 дни след земетресението в Италия
​Две котки бяха спасени 16 дни след земетресението в Италия
В Мека започна годишното мюсюлманско поклонение
В Мека започна годишното мюсюлманско поклонение