НОВИНИ

Доган: Няма партия, която е готова да управлява след предсрочни избори

В реч пред елита на "Движението за права и свободи" тази вечер почетният председател Ахмед Доган обяви отиващата си година като "от не най-благодатните за ДПС". Според него обаче се наблюдавало събуждане на местните организации. Доган отбелязва, че "външният натиск" се е преобразувал в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС.

доган партия готова управлява предсрочни избори
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 21.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Почетният лидер на Движението заявява още, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от управляващите, но те трябва да се коригират чрез опозиционни политики.

Доган отбелязва и че пред страната стои сериозно предизвикателство - председателството на Европейския Съвет, по време на което България ще е във фокуса на важни събития. Според него въпрос на обща политическа и социална отговорност е да се комуникира на нормален европейски политически език.

По думите на Доган не е маловажна и темата за вота на недоверие към правителството в началото на Европредседателството.

Почетният председател на ДПС е категоричен, че няма политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.

Големият проблем на правителството на Борисов, казва Доган, е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Няма незаконно масово подслушване на журналисти, политици и граждани
​Няма незаконно масово подслушване на журналисти, политици и граждани
Проверката на Пирогов показва, че е необходимо преструктуриране на болницата
Проверката на "Пирогов" показва, че е необходимо преструктуриране на болницата