В реч пред елита на "Движението за права и свободи" тази вечер почетният председател Ахмед Доган обяви отиващата си година като "от не най-благодатните за ДПС". Според него обаче се наблюдавало събуждане на местните организации. Доган отбелязва, че "външният натиск" се е преобразувал в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС.

Почетният лидер на Движението заявява още, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от управляващите, но те трябва да се коригират чрез опозиционни политики.

Доган отбелязва и че пред страната стои сериозно предизвикателство - председателството на Европейския Съвет, по време на което България ще е във фокуса на важни събития. Според него въпрос на обща политическа и социална отговорност е да се комуникира на нормален европейски политически език.

По думите на Доган не е маловажна и темата за вота на недоверие към правителството в началото на Европредседателството.

Почетният председател на ДПС е категоричен, че няма политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.

Големият проблем на правителството на Борисов, казва Доган, е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета.