НОВИНИ

​Договориха президентски дебат в Украйна пред 70 000 зрители​

Комикът Володимир Зеленски и украинският лидер Петро Порошенко все пак се разбраха да затворят с дебат президентската надпревара. Екипите на двамата кандидати потвърдиха, че ще се срещнат на стадиона с места за 70 000 зрители в петък следобед, в навечерието на насрочения за неделя втори тур на президентските избори

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:04, 17.04.2019
Чете се за: 00:38 мин.
По света
​договориха президентски дебат украйна 000 зрители​

Двамата трябваше да се срещнат миналата седмица, но Зеленки, който води след първия тур, не се яви на дебата.

Последно социологическо проучване дава преднина от 72% за Зеленски срещу 25% за Порошенко.

Докато не обяви кандидатурата си в началото на тази година, политическият опит на 41-годишния Зеленски беше ограничен до ролята на президент на Украйна в популярно телевизионно шоу.

В сряда неговият екип популяризира дебата в социалните медии, насърчавайки обществеността да бъде "свидетел на събитие, което ще влезе в историята на Украйна". Това ще е най-мащабното събитие по рода си, организирано в страната.

Двамата политици дадоха тестове за наркотици по-рано този месец, след като Зеленски настоя, че това е изискване преди всяко разискване.

53-годишният Порошенко отдавна притиска противника си да се срещнат в дебат и група украински медии тази седмица поискаха Зеленски да проведе пресконференция, за да отговори на техните въпроси.

Но актьорът почти напълно избягва традиционните медии и свързани с кампанията събития, предпочитайки вместо това да общува с избирателите чрез социални медии и комедийни предавания. Според някои критици на Зеленски избирателите не знаят почти нищо за намеренията му, ако дойде на власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И педиатрите от детската болница излизат на протест
И педиатрите от детската болница излизат на протест
Енергийните дружества искат драстично повишаване на цената на тока от 1 юли
Енергийните дружества искат драстично повишаване на цената на тока от 1 юли