Очаква се докладът за фалита на Корпоративно-търговска банка да бъде внесен в секретната секция на парламента. В петък пред Българската национална телевизия премиерът Бойко Борисов обяви, че очаква документът да бъде предоставен днес на депутатите. Той...

Очаква се докладът за фалита на Корпоративно-търговска банка да бъде внесен в секретната секция на парламента. В петък пред Българската национална телевизия премиерът Бойко Борисов обяви, че очаква документът да бъде предоставен днес на депутатите.

Той обясни, че от "Аликс партнърс", която изготви доклада за фалита на банката, са казали, че в понеделник ще изпратят писмо, с което ще разрешат целият документ да бъде оставен в секретната секция на Парламента, до която всичките 240 народни представители имат достъп.

В договора с американската компания имаше клауза за конфиденциалност, но по искане на премиера в началото на миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов поиска от "Аликс партнърс" разрешение за публикуването на доклада.