НОВИНИ

Пътят Смолян - Мадан ще остане затворен близо половин година

Близо половин година ще остане затворен пътят Смолян - Мадан. Зоната около свлачището остава опасна както за хората, така и за самите работници. Това се препоръчва в доклад на експерти, внесен вчера в Агенция "Пътна инфраструктура".

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:25, 20.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Експертите обясниха, че разчистването на земната маса може да предизвика ново, още по-голямо свличане. Тепърва трябва да се укрепят и запълнят пукнатините. Също така трябва да започне процес по отводняване. Трябва да се изградят две силови конструкции. Изчаква се процес на затихване. Срутището е с големина 35 дка.

Относно причините стана ясно, че основният проблем е обилното снеготопене.

Новият път, който свързва откъснатите села, ще бъде готов най-рано следващата седмица. Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ заяви, че предстои асфалтиране, както и обезопасяване на пътния участък. Трябва да се поставят и мантинели. Възможно е да има и забавяне заради усложняване на времето. Стана ясно, че ще бъде осигурен допълнителен обществен транспорт.

Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Започнахме още през нощта на 9-ти геодезическо заснемане и прокарването на нов път, който да реши въпроса със заобикалянето на масива и този път го работим доста усилено. Утре ще бъде последното взривяване и пътят ще бъде пробит и отворен утре. Успоредно с това уширяваме пътя, правим проекти и се надявам в рамките на другата седмица, въпреки че е свързано с тежките метеорологични условия, които ще бъдат и утре, когато се очакват големи валежи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компанията на холивудския продуцент Харви Уайнстийн обяви банкрут
Компанията на холивудския продуцент Харви Уайнстийн обяви банкрут
Свлачище в родопското село Плетена се активизира заради проливните дъждове
Свлачище в родопското село Плетена се активизира заради проливните дъждове