НОВИНИ

Руски хакер изработва долари с лицата на Тръмп и Путин

Руски хакер и бивш затворник планира да пусне на пазара долари-сувенири с лицата на президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин.

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 10.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Сергей Павлович, по-известен с онлайн псевдонима си "Полицейско куче", иска да загърби киберкриминалната си репутация и да намери инвеститори за своя проект, а той е да направи долари-сувенири с лицата на американския президент Доналд Тръмп и на руския държавен глава Владимир Путин.

Сергей Павлович, автор на проекта: Идеята се роди повече с ирония, защото виждате как всички американски журналисти крещят, че Тръмп е създание на Путин и че Путин е направил американските избори. Добре, ако сте сигурни в това, защо Путин да не бъде изобразен на долара?

Плочите, които включват също лицето на американския основател Бенджамин Франклин, са изработени от алабастър и покрити с акрилни бои от злато, сребро и бронз.

Максим Костюшко, предприемач: Проектът едва стартира. Надяваме се да съберем достатъчно голяма сума, повече от един милион рубли или около 16 600 долара. Планираме да продаваме продукта на всички заинтересовани. Възможностите са между Путин, Тръмп и добрия стар Бенджамин Франклин.

Засега се предвижда цената на сувенирите да започва от 40 долара за брой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 400 души бяха евакуирани във Франция заради пожар
Над 400 души бяха евакуирани във Франция заради пожар
Николина Ангелкова назначи незабавна проверка на заведение в Созопол
Николина Ангелкова назначи незабавна проверка на заведение в Созопол