НОВИНИ

Домашен арест за генерал Кирчо Киров

Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба –генерал-лейтенант Кирчо Киров, съобщиха от прокуратурата.

домашен арест генерал кирчо киров
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 16.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Припомняме, че на 22.01.2018 г. Софийски военен съд наложи на Кирчо Киров наказание петнадесет години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество затова, че от 2007г. до 2011г. като директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел е присвоил от бюджета на службата валута-евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на повече от пет милиона и сто хиляди лв., като случаят е особено тежък.

Поради тежестта на извършеното престъпление и размера на наложеното наказание, със свое определение военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност подсъдимият да се укрие и измениха мярката за неотклонение на генерал Киров от „парична гаранция“ на „домашен арест“ .

Киров има още 2 присъди - 10 години затвор за присвояване и 2 години условно за разкриване на държавна тайна. Нито една от присъдите обаче не е влязла в сила. Бившият шеф на разузнаването твърди, че е невинен и че делата срещу него са политически.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев на посещение в Скопие
Румен Радев на посещение в Скопие
Бойко Борисов се срещна с турския премиер Бинали Йълдъръм
Бойко Борисов се срещна с турския премиер Бинали Йълдъръм