НОВИНИ

Домейнът *.*.ею тръгва от 1 юни 2016 г

Европейският домейн от най-високо ниво .ею на кирилица ще бъде активен от 1 юни 2016 г., съобщиха от EURid, организацията, която управлява и развива общоевропейския домейн .eu.Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, като свързва повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.9 млн. имена са били регистрирани откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции.

bnt avatar logo
от Източник: ДЕК - София
11:37, 17.03.2016
Чете се за: 00:58 мин.
Още
домейнът **ею тръгва юни 2016
Марк Ван Весемел, Генерален мениджър на EURid: Развълнувани сме да прибавим .ею към постоянно разрастващия се списък от услуги, които предлагаме на притежателите на .eu. Това е значим момент за .eu, тъй като имплементацията на .ею показва нашата всеотдайност да се развиваме наред с индустрията и да предлагаме усъвършенствани компоненти, за да предоставим всеобхватно и запомнящо се преживяване за клиентите.

Пускането на .ею на пазара представлява паметно събитие в историята на .eu, както и за продължителната подкрепа за многоезичността онлайн.

Джовани Сепия, мениджър на Външните връзки в EURid: Внедряването на .ею е огромна стъпка за .eu, особено по отношение на нашата визия да предоставим на потребителите, които живеят или работят в Европейския Съюз и/или Европейската Икономическа зона, една платформа, върху която да могат да изградят своята уникална онлайн самоличност. Попълнението на .ею е в синхрон с тази визия и значително разширява възможността на нашите потребители да се възползват от цялостни многоезични имена на домейни (IDNs), тъй като потребителите ще могат да регистрират име на домейн на кирилица под разширение на кирилица.

Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.9 млн. имена са били регистрирани откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции, включително Fairtrade International, Foot Locker, Louis Vuitton, the MAN Group, Microsoft Corporation, Orangina и Toyota.

EURid е организацията с нестопанска цел, която управлява домейна от най-високо ниво .eu, след провеждане на тръжна процедура и назначаване от Европейската Комисия. Регистърът EURid работи с над 700 акредитирани регистратори и предлага обслужване на 24-те официални езици на ЕС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят решение на случая с ударената учителка в Разград
Търсят решение на случая с ударената учителка в Разград
Обновяват Морската градина на Бургас
Обновяват Морската градина на Бургас