НОВИНИ

Доналд Тръмп бе остро критикуван след срещата с Владимир Путин

Американският президент Доналд Тръмп бе остро критикуван след вчерашната си среща с руския държавен глава Владимир Путин. Конгресмени, сенатори, бивши шефове на разузнавателни агенции са шокирани от признанието на Тръмп, че вярва повече на Путин, отколкото на американските служби за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:50, 17.07.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Малко по-късно Тръмп написа в Туитър, че има "огромно доверие" към разузнаването. Същевременно, Владимир Путин даде интервю за телевизия Фокс нюз, в което също отрече намеса на Русия в изборите.

Русия никога не се е намесвала във вътрешните работи на САЩ, нито в изборите там. Това зави руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Крис Уолъс от "Фокс нюз" след срещата с американския си колега Доналд Тръмп.

Владимир Путин, президент на Русия: Наистина ли вярвате, че някой от руска територия може да повлияе на САЩ и на избора на милиони хора?

По думите на руския президент отношенията между Русия и САЩ не бива да стават заложници на американското разследване за намеса на Москва в предизборната кампания в САЩ през 2016 г. и на вътрешнополитически борби.

Владимир Путин, президент на Русия: Нямаме никакъв компромат и не можем да имаме. Страхувам се да не обидя президента Тръмп и да се проявя нелюбезност, но преди да обяви, че ще бъде кандидат за президент, той не представляваше никакъв интерес за нас.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята Крим за част от Украйна, посочи още Путин. Русия би се отнесла крайно отрицателно към по-нататъшно разширяване на НАТО с Грузия и Украйна, стана ясно още от интервюто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британските депутати приеха поправка в митническия закон
​Британските депутати приеха поправка в митническия закон
Съветът за тристранно сътрудничество ще заседава по правилника за ТЕЛК и НЕЛК
Съветът за тристранно сътрудничество ще заседава по правилника за ТЕЛК и НЕЛК