НОВИНИ

Доналд Тръмп беше освиркан в Шотландия от протестиращи

Протестиращи срещу визитата в Шотландия на републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп се събраха на хълм близо до едно от неговите голф игрища, развявайки мексикански знамена и гей флагове с цветовете на дъгата и лозунги "Тръмп обича омразата".

bnt avatar logo
от БТА
22:04, 25.06.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
доналд тръмп беше освиркан шотландия протестиращи

След като екипът на американския милиардер се опита да отпрати журналистите, жител на района заяви пред АФП: "Държа американските журналисти да видят какво се случва тук. Тези знамена са израз на солидарност с мексиканците. Ако той стане президент, следващата седмица Съединените щати ще се окажат във война, а в по-следващата - във фалит. Този човек е глупак".

На въпрос какво мисли за протестиращите, Тръмп ги сравни с съперниците му от началото на надпреварата за републиканската президентска номинация. "Но не е страшно, аз ги победих", добави той. Следващият въпрос към него бе дали съжалява, че европейските ръководители не го подкрепят, а някои дори критикуват позицията му към мюсюлманите. "Все ми е едно. Това не е важно. Ще ви кажа кой ме подкрепя - народът на Съединените щати и това е важно за мен", отвърна Тръмп.

След обявяването на резултата от референдума за членството на Великобритания в ЕС, той реагира с думите: "Мисля, че това е изключително. Това е фантастично". Франс прес напомня, че Тръмп е за първи път на посещение в чужбина, откакто си осигури необходимата подкрепа на вътрешнопартийните избори, за да бъде избран за кандидат за президент на конгреса на Републиканската партия в края на юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висш белгийски дипломат ще координира преговорите за Брекзит
Висш белгийски дипломат ще координира преговорите за Брекзит
Тереза Мей се очертава като възможен кандидат за премиер на Великобритания
Тереза Мей се очертава като възможен кандидат за премиер на Великобритания