Американският президент Доналд Тръмп заяви, че причина за размириците във Франция е Парижкото климатично споразумение, предаде ДПА. "Заради Парижкото споразумение цялата страна гори", каза Тръмп в интервю за телевизия "Фокс нюз".

© снимка: БТА

Парижкото споразумение не се отразява особено добре на Париж, каза той, атакувайки за пореден път международното споразумение за климата, което никога не е одобрявал и от което миналата година изтегли Съединените щати.

В същото интервю президентът каза, че е направил грешка, като е наел преди години Майкъл Коен за свой личен адвокат и че той е вършел маловажна работа за него, предимно пиар.

В сряда Коен беше осъден на три години затвор по обвинения, че преди президентските избори през 2016 г. е купил мълчанието на две жени, с които Тръмп е имал връзка, и че е излъгал пред Конгреса за проект за построяване на Тръмп тауър в Москва.

Бившият адвокат на Тръмп беше осъден на 3 години затвор

Бившият адвокат на Тръмп беше осъден на 3 години затвор

Майкъл Коен, бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, бе осъден днес на три години затвор за незаконно даване на пари на две жени, за да мъл...