НОВИНИ

Доналд Тръмп иска да направи САЩ господар на енергетиката

Доналд Тръмп заяви тази вечер, че ако влезе в Белия дом, ще въведе промени в управлението на енергетиката, при което ще обръща внимание и на опазването на околната среда.

доналд тръмп иска направи сащ господар енергетиката
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 27.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

В реч в град Бисмарк, щата Северна Дакота, единственият кандидат за републиканската президентска номинация заяви, че неговата евентуална администрация ще разработи енергиен план под мотото "Америка на първо място". Той допълни, че установяването на енергийно господство на Съединените щати ще бъде обявено за елемент от американската външна политика и една от нейните главни стратегически цели.

Становищата на Доналд Тръмп за енергетиката се различават драстично от позициите на неговите конкуренти от Демократическата партия, които са за рязък завой към технологиите за експлоатация на възобновяеми енергийни източници, както и за борба с климатичните промени.

Бизнесменът освен това отправи призив за дебат към демократите, като Бърни Сандърс прояви интерес към подобен двубой и заяви, че ще направи всичко възможно да се изправи срещу Тръмп след първичните избори на 7 юни.

Междувременно милиардерът вече успя да достигне необходимия брой делегати, за да си осигури номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Малък брой необвързани делегати на републиканците казаха, че ще подкрепят Тръмп на националния конгрес на партията през юли. Бизнесменът не пропусна възможността да отбележи, че основният му конкурент от Демократическата партия Хилари Клинтън, продължава да се бори за събиране на нужните делегати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Политическа протекция прозира в случващото се в Галиче
Илияна Йотова: Политическа протекция прозира в случващото се в Галиче
Честват се 140 години след слизането на Ботевата чета на козлодуйския бряг
Честват се 140 години след слизането на Ботевата чета на козлодуйския бряг