НОВИНИ

Доналд Тръмп: Мексико ще плати за стената!

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп разговаря с мексиканския президент Енрике Пеня Нието в Мексико сити. Двамата са говорили за стената, която Тръмп смята да изгради на границата с Мексико, ако стане президент. По-късно Тръмп произнесе реч в Аризона. В нея той обави, че Мексико ще плати 100 процента за граничната стена . Нието отрече това, но заяви, че поканата му към Тръмп не е била грешка.

доналд тръмп мексико плати стената
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 01.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Речта на Тръмп в граничния щат Аризона се чакаше с особен интерес. Тя последва срещата му с мексиканския президент.Американският милиардер не крие отрицателното си отношение към мексиканските нелегални имигранти, които нарече наркодилъри и изнасилвачи. Сега Тръмп обеща на избирателите мексиканско финансиране на планираната от него стена, за спиране на притока на мигранти.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Мексико ще плати за стената. 100%.

Обсъдихме темата за стената, но бях ясен, че Мексико няма да плаща нищо, каза мексиканският президент. Енрике Нието не смята че поканата му към Трамп е грешка. Сам по себе си Тръмп не е заплаха за Мексико, заплаха са някои негови предложения, като намерението му да експулсира милиони нелегални мексиканци от Щатите, обясни още Нието.

Енрике Пеня Нието, президент на Мексико: Може да имаме различия по много въпроси, но нашите две страни са много важни една за друга.
Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Горд съм да кажа на колко хора давам работа. А първото, второто и третото поколение мексиканци в Съединените щати са безупречни. Те работят здраво. Изпитвам респект към тях и техните ценности за семейство, вяра и общност.

Президентските избори в Америка са на 8 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 години туроператор привлича туристи у нас
50 години туроператор привлича туристи у нас
​Македонците се договориха за избори на 11 декември​
​Македонците се договориха за избори на 11 декември​