НОВИНИ

Доналд Тръмп обвини Обама в подслушване

Нови скандали около американския президент Доналд Тръмп. Милиардерът обвини предшественика си в телефонно подслушване. Барак Обама не коментира нападките на републиканеца.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
20:04, 04.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Атаката на Тръмп започна със стандартното оръжие - Туитовете. Тръмп твърди, че неговият телефон е бил подслушван по време на предизборната кампания миналата година. Първото съобщение гласеше:

"Ужасно! Току що разбрах, че Обама е подслушвал Тръмп Тауър непосредствено преди победата. Нищо не е открито."

Последваха още няколко подобни съобщения едно от, които беше:

"Обзалагам се, че един добър адвокат може да направи страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!".

Към момента Тръмп не е представил доказателства за твърдението си. Въпреки това направи препратка към аферата "Уотъргейт" от 70-те години на миналия век. Тогава представители на щаба на Ричард Никсън се опитват да монтират подслушвателно устройство в щабквартирата на Демократическата партия в хотел Уотъргейт във Вашингтон.

Бившият държавен глава Барак Обама не коментира обвиненията на Тръмп. Те идват на фона на непрекъснати скандали около връзки на хора около Тръмп с Русия по време на кандидат-президентската надпревара. Последният случай е с министъра на правосъдието Джеф Сешънс, който беше принуден да се оттегли от разследването за руската намеса заради разкрития, че по време на кампанията се е срещал с руския посланик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавина затрупа трима души в Рила
Лавина затрупа трима души в Рила
Жители на Панчарево на протест заради честото спиране на тока
Жители на Панчарево на протест заради честото спиране на тока