НОВИНИ

Доналд Тръмп отложи подписването на нов указ за имиграцията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отложи предвиденото за днес подписване на нов указ за имиграцията за по-късно тази седмица. Това съобщи Си Ен Ен, като се позова на висш служител от американското правителство.

bnt avatar logo
от БТА
13:02, 01.03.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
доналд тръмп отложи подписването нов указ имиграцията

По данни на източника решението е взето, след като американците са реагирали положително на първото обръщение на Тръмп към Конгреса на САЩ. Правителството се опасява, че подписването на документа може да предизвика негативни реакции в обществото, което би развалило положителния ефект от речта в Конгреса. "Искаме указът да бъде подписан в точния момент", каза служителят.

В допитване на Си Ен Ен и изследователския център Оу Ар Си, чиито данни бяха обявени днес, 57 на сто от зрителите дават положителна оценка за речта на Тръмп пред Конгреса, а две трети смятат, че той ще развива страната в правилната посока. Седемдесет и два процента подкрепят предложената от него икономическа стратегия, почти толкова - плановете му за борба с тероризма. Повечето зрители споделят позициите на Тръмп по данъчното облагане (64 на сто), миграцията (62 на сто) и здравеопазването (61 процента).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебният кабинет иска България да влезе в чакалнята на Еврозоната
Служебният кабинет иска България да влезе в "чакалнята" на Еврозоната
Митничари на аерогара София откриха скимиращи устройства в пратка за Бали
Митничари на аерогара "София" откриха скимиращи устройства в пратка за Бали