НОВИНИ

Доналд Тръмп представи икономическия си план за развитие на САЩ

Републиканският кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп представи икономическите си планове, в които предложи данъчни облекчения за работещите семейства и корпорациите. Милиардерът постави акценти върху планираните си мерки в реч пред икономическия форум в Детройт.

Георги Петров
от Георги Петров
07:47, 09.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Сред плановете на Доналд Тръмп са временен мораториум върху нови федерални регулации и намаляване на данъците за работещи родители. Представянето на предложенията му в сферата на икономиката беше опит да възвърне импулса на своята кампания, след като множество експерти обявиха последната седмица за най-лошата за Тръмп като от цялата му предизборна кампания дотук.

Милиардерът разкритикува своя съперник от Демократическата партия Хилари Клинтън и я определи като "кандидата от миналото". Същевременно той нарече своите усилия за спечелване на борбата за Белия дом "кампанията на бъдещето".

Речта на Тръмп беше неколкократно прекъсвана от протестиращи демонстранти. Това не му попречи да обещае да осъществи най-голямата данъчна революция в САЩ от времето на Роналд Рейгън.

Доналд Тръмп: "Всички мерки трябва да бъдат насочени към запазването на работни места и пари в Съединените щати. По моя план нито една американска компания няма да плаща повече от 15 процента от своите приходи като данъци".

Тръмп за пореден път се обяви против Транстихоокеанското партньорство и заяви, че подписването му ще бъде "предателство" спрямо американската автомобилна индустрия. Милиардерът обеща и отмяна на всички ограничения за енергийни проекти в Щатите. Плановете му веднага бяха разкритикувани от Хилари Клинтън, която го обвини в предпочитания към богатите и заяви, че предложените от него мерки ще бъдат в ущърб на мнозинството американци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мексико се готви за тропическата буря Хавиер
Мексико се готви за тропическата буря "Хавиер"
Издирват трети ден изчезнал мъж в Дунав край Русе
Издирват трети ден изчезнал мъж в Дунав край Русе