НОВИНИ

Доналд Тръмп пристига в Полша

Американския президент Доналд Тръмп замина на втората си обиколка в чужбина, след встъпването си в длъжност. Първата му спирка е Полша, а след това Германия, където ще участва в среща на високо равнище на Г-20.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:17, 05.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
доналд тръмп пристига полша

Решението на Тръмп да посети Варшава, преди да се отправи към Хамбург изненада мнозина. Тази вечер се очаква той да произнесе реч, която ще се излъчва по полската телевизия. Въпросът, който мнозина се питат, е дали в обръщението си ще спомене член 5 от договора за НАТО, който предвижда атака срещу една държава-членка да бъде считана за атака срещу всички. Тръмп ще се срещне и с лидери на страни-членки на Алианса.

В рамките на визитата си, той ще се включи и в среща на върха на Полша, Австрия, Унгария, Латвия и Естония, наречена "Три морета". Сред основните теми на форума ще бъде разширяването на регионалната енергийна инфраструктура. Участието на Тръмп се приема като знак за бъдеща договорка за износ на американски природен газ за традиционно зависимите от руските доставки страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дим или мъгла предизвикаха верижната катастрофа на АМ Тракия?
Дим или мъгла предизвикаха верижната катастрофа на АМ "Тракия"?
Вальо Топлото няма да излезе предсрочно от затвора
Вальо Топлото няма да излезе предсрочно от затвора