НОВИНИ

​Доналд Тръмп произнесе годишната си реч като президент на САЩ

Сред основните теми, които той засегна, са въпросите за имиграцията и икономиката на страната. Американският президент Доналд Тръмп призова дълбоко разделените републиканци и демократи да работят за постигането на компромис по въпросите за имиграцията и инфраструктурата в контекста на една година, белязана от критики спрямо управлението на Тръмп.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:50, 31.01.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
Доналд Тръмп, президент на САЩ: През последната година светът видя това, което ние винаги сме знаели, че няма други на земята толкова безстрашни и решителни като американците. Ако има планина, ще я изкачим. Ако има граница, ще я пресечем. Ако има предизвикателство, ще го преодолеем. Ако има възможност, ще я използваме. Така че нека признаем, че състоянието на съюза е силно, защото нашият народ е силен и заедно градим силна и горда Америка.

Икономиката е централна тема в речта на Доналд Тръмп. Непосредствено преди нея, президентът на САЩ е подписал нова заповед, която обявява намерението му да остави отворен американския военен затвор в Гуантанамо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учител от Варна навърши 100 години
Учител от Варна навърши 100 години
Последен ден за ползване на 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация
Последен ден за ползване на 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация