НОВИНИ

Доналд Тръмп: Руско-американското споразумение за Сирия ще спаси много животи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че постигнатото днес с руския президент Владимир Путин споразумение за Сирия ще спаси много животи, след като двамата разговаряха тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
14:52, 11.11.2017
Чете се за: 00:48 мин.
По света
доналд тръмп руско американското споразумение сирия спаси животи

"Ние се договорихме много бързо", заяви Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Еър Форс 1, отправяйки се от Дананг за виетнамската столица Ханой. "То ще спаси огромен брой животи", добави американският президент.

По-рано днес Кремъл съобщи, че Тръмп и Путин са се споразумели, че е необходимо политическо решение на конфликта в Сирия и че те ще продължат усилията за разгромяване на "Ислямска държава". "Ние разговаряхме с прекъсвания по време на кръглата маса. Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора.

Тръмп посочи, че Путин отново му заявил, че не се е намесвал в президентските избори в САЩ миналата година. "Той ми каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", увери американският президент, цитиран от Франс прес. "Всеки път, когато ме види, той ми казва: "Не съм направил това" и аз наистина му вярвам", добави Тръмп.

Американският президент изтъкна, че добрите отношения с Русия са важни, защото Путин би могъл да помогне на САЩ да решат проблема със Северна Корея. "В действителност, това би било страхотно...защото той наистина би могъл да ни помогне за Северна Корея. Ние имаме голям проблем със Северна Корея, и Китай ни помага", каза Тръмп. "Ако и Русия ни помогне наред с Китай, този проблем би могъл да бъде решен много по-бързо", добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: ​Тръмп се държи добронамерено, но нямахме време да обсъдим всичко
Путин: ​Тръмп се държи добронамерено, но нямахме време да обсъдим всичко
Барселона протестира срещу задържането на каталунските лидери
Барселона протестира срещу задържането на каталунските лидери