Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че постигнатото днес с руския президент Владимир Путин споразумение за Сирия ще спаси много животи, след като двамата разговаряха тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде Ройтерс.

© БТА

"Ние се договорихме много бързо", заяви Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет Еър Форс 1, отправяйки се от Дананг за виетнамската столица Ханой. "То ще спаси огромен брой животи", добави американският президент.

По-рано днес Кремъл съобщи, че Тръмп и Путин са се споразумели, че е необходимо политическо решение на конфликта в Сирия и че те ще продължат усилията за разгромяване на "Ислямска държава". "Ние разговаряхме с прекъсвания по време на кръглата маса. Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора.

Тръмп посочи, че Путин отново му заявил, че не се е намесвал в президентските избори в САЩ миналата година. "Той ми каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", увери американският президент, цитиран от Франс прес. "Всеки път, когато ме види, той ми казва: "Не съм направил това" и аз наистина му вярвам", добави Тръмп.

Американският президент изтъкна, че добрите отношения с Русия са важни, защото Путин би могъл да помогне на САЩ да решат проблема със Северна Корея. "В действителност, това би било страхотно...защото той наистина би могъл да ни помогне за Северна Корея. Ние имаме голям проблем със Северна Корея, и Китай ни помага", каза Тръмп. "Ако и Русия ни помогне наред с Китай, този проблем би могъл да бъде решен много по-бързо", добави той.

Президентите на САЩ и Русия одобриха съвместно изявление за Сирия

Президентите на САЩ и Русия одобриха съвместно изявление за Сирия

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин одобриха съвместно изявление за Сирия по време на краткия си разговор тази сутрин в кулоарит...