Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще произнесе тази вечер втората си годишна реч "За състоянието на съюза" пред двете камари на американския Конгрес.

© БГНЕС

Планирано е речта да започне в 21:00 часа вашингтонско време или 4:00 часа след полунощ българско време. Речта първоначално бе насрочена за 29 януари, но заради частичната блокада на федералните институции, тя беше отложена до намирането на изход от кризата.

Очаква се Тръмп да обрисува картина, представяща Съединените щати като страна, която си възвръща славата, а президентът ѝ се стреми към нови търговски сделки. По традиция произнасянето на речта протича при засилени мерки за сигурност, защото в залата на Конгреса е целият управляващ елит.

След като речта на Тръмп приключи, по традиция ще последва отговор от неговите опоненти от Демократическата партия. Тази година той ще бъде произнесен от изгряващата звезда на Демократическата партия Стейси Ейбрамс.

Нанси Пелоси покани Доналд Тръмп да произнесе годишната си реч на 5 февруари

Нанси Пелоси покани Доналд Тръмп да произнесе годишната си реч на 5 февруари

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси покани президента Доналд Тръмп да произнесе на 5 февруари годишнат...