Президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе пред телевизионните камери, за да обобщи резултатите от обиколката си в Азия, но вниманието бе привлечено повече от паузата, която той направи за освежаване.

Две глътки вода разпалиха вълна от коментари в социалните мрежи. Ден след края на 12-дневната си азиатска обиколка американският президент Доналд Тръмп направи над 20-минутно телевизионно обръщение на живо. То обаче едва ли щеше да предизвика такъв интерес, ако Тръмп не беше попаднал в неловка ситуация.

По средата на изявлението си, държавният глава спря, за да отпие глътка вода. След като първоначално не видя вода на подиума си, репортерите му посочиха бутилка, поставена на маса вдясно от него.

В социалните мрежи незабавно бе припомнен случай от 2013 година, когато сенатор Марко Рубио, отново по време на телевизионно обръщение, неловко отпи вода. В предизборната си кампания миналата година Тръмп осмя тогавашния си опонент.

Рубио получи възможността за реванш и даде ироничен съвет към Тръмп да поработи още върху този жест.

"Трябва да се направи с едно движение, без очите да изпускат камерата. Все пак не е зле като за първи път", написа сенаторът в Туитър.

© БТА