НОВИНИ

Доналд Тръмп за пръв път пусна имейл с молба за финансови дарения за кампанията

Доналд Тръмп за пръв път пусна имейл с молба за финансови дарения за президентската му кампания. До момента милиардерът бизнесменът е финансирал кампанията си в първичните избори до голяма степен с лични средства, с около 46 милиона долара през изминалата година.

bnt avatar logo
от БТА
21:07, 21.06.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
доналд тръмп пръв път пусна имейл молба финансови дарения кампанията

Като кандидат на същинските президентски избори той набира средства от донори и до момента силно изостава от съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън. Кампанията му е започнала през юни с около 1,3 милиона долара, а тази на Клинтън има 42 милиона.

"Това е първият имейл за набиране на средства, който съм пращал от името на кампанията си. Точно така. ПЪРВИЯТ", написа Тръмп. Той обеща да добави равна сума на получената от дарения за първите 2 милиона долара.

"При необходимост имам на разположение неограничени суми. В първичните избори изразходвах над 50 милиона долара лични средства и мога и сега да правя това. Нашата кампания е по-скромна и ефикасна от тази на Клинтън, такова трябва да е и правителството ни", добави Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безработни ще учат за парамедици в Разград
Безработни ще учат за парамедици в Разград
Кола блъсна две деца на столичния булевард Черни връх
Кола блъсна две деца на столичния булевард "Черни връх"