НОВИНИ

Доналд Туск призова лидерите от ЕС да покажат, че са извлекли поуки от Брекзит​

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова днес лидерите от ЕС да направят "брутално честен" преглед на проблемите на блока, когато се срещнат утре в Братислава да обсъдят бъдещето му след вота на британците за Брекзит.

bnt avatar logo
от БТА
20:43, 15.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
доналд туск призова лидерите покажат извлекли поуки брекзит​

"Да не допуснем тази криза да мине незабелязано", заяви Туск при пристигането си тази вечер в словашката столица за утрешната среща на върха на ЕС. "Не бива да идваме в Братислава да се успокояваме взаимно или по-лошо, да отричаме реалните предизвикателства, пред които сме изправени в този момент от историята на нашата общност след гласуването в Обединеното кралство", допълни Туск, който ще председателства срещата.

"Не трябва да започваме дискусиите си с измамното убеждение, че нищо не се е случило, че всичко е наред. Трябва да убедим нашите граждани, че сме извлекли поуки от Брекзит и сме в състояние да върнем усещането за стабилност и сигурност", каза още Туск.

Утре в Братислава 27 лидери от ЕС (без британския премиер Тереза Мей) ще се опитат да отговорят на въпроса защо хората в ЕС все повече гласуват за евроскептични партии и как да се възстанови доверието в съюза, отбелязва Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 хиляди деца тръгват на училище в Русенска област
20 хиляди деца тръгват на училище в Русенска област
278 затворници в България също тръгват на училище
278 затворници в България също тръгват на училище