НОВИНИ

Дончо Атанасов: Проходите "Петрохан" и "Троянски" остават затворени

Остава тежка обстановката на проходите "Петрохан" и "Троянски", заради огромни нападали дървета след падналия сняг там. Двата прохода ще останат затворени, поради продължаваща опасност. Това заяви в "По света и у нас" председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 08.10.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

На "Петрохан" десетки шофьори бяха блокирани и въпреки предупрежденията на синоптиците бяха неподготвени. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.

От снощи сняг вали и на връх Шипка. Няколко екипа на пътноподдържащата фирма цяла нощ почистваха прохода. Проблеми създава силният вятър, не толкова снеговалежът. Няколко дървета бяха повалени от поривите на вятъра и натежелия сняг по клоните им, което затрудни движението до тяхното отстраняване.

Снежната покривка е около 4-5 сантиметра, температурата е между минус два и минус един градуса. Дежурството на снегопочистващата техника ще продължи и днес, тъй като се очаква да продължи да вали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежите над Западна България днес ще спрат
Валежите над Западна България днес ще спрат
България загуби от Франция с 0:1 в световната квалификация
България загуби от Франция с 0:1 в световната квалификация