СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата заради предстояща в събота футболна среща между отборите на "Левски" и ЦСКА, и заявено преди това шествие.

На 15 февруари (събота) от 12.30 ч ПФК "Левски", съвместно с Националния клуб на привържениците на "Левски", ще проведе шествие под надслов "Левски, ти си всичко за нас". То ще се състои непосредствено преди футболната среща и е съобразено с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласувано и разрешено от Столична община.

Маршрутът - от бул. „Тодор Александров“ по бул. „Княз Ал. Дондуков“ , бул.„Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „ Драган Цанков” , с крайна точка Национален стадион „Васил Левски“.

От 14.45 часа на Националния стадион „Васил Левски” започва и футболната среща между отборите.

Степан Хиндлиян: Ако акциите на "Левски" са при феновете, няма да има задкулисие

Степан Хиндлиян: Ако акциите на "Левски" са при феновете, няма да има задкулисие

Необходимо е акциите на ПФК "Левски" да бъдат в ръцете на привържениците или те да имат блокираща квота при вземането на решения. По този начин няма...

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Младеж е в болница след бой между агитки на ЦСКА и "Левски" в Русе

Младеж е в болница след бой между агитки на ЦСКА и "Левски" в Русе

18-годишен младеж от Русе пострада при сбиване между агитки - на "Левски" и ЦСКА късно снощи. Той е откаран в болницата с травма на главата.

За да бъде избегнато струпване, зрителите се принканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Б”, а привържениците на ПФК „ЦСКА – София” - в секторите „В” и „Г”.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.