И днес хиляди българи пътуват към курортите в южната ни съседка Гърция. За да се облекчи преминаването на границата през най-натоварения пункт "Кулата - Промахон", са командировани допълнителни служители.

Засилен ли е трафикът към момента и има ли опашки от чакащи автомобили - вижте повече подробности в прякото включване на Станислава Христова!

Трафикът на граничния пункт остава засилен, но опашки няма.

Автобусите се отделят на специален паркинг на пункт Промахон, където се проверяват със специални мобилни устройства, за да не се затруднява трафика на автомобилите.

Комисар Стоян Мандаджиев, директор на РД "Гранична полиция" - Смолян: Бих казал, че най-голямото предизвикателство е в почивните дни - неритмичния трафик. Идват на куп изключително много автомобили, за минута-две идват по 25-30-40 автомобила, да не кажа и повече, това създава много бързо опашката. Знаете, инфраструктурата на Промахон каква е, трасетата са недостатъчни, така че в това отношение сме взели мерки да имаме техника, имаме и хора, но наистина имаме проблем с инфраструктурата.

На граничен пункт Маказа трафикът също е натоварен, обработката на документите се извършва възможно най-експедитивно.

Останалите гранични пунктове към Гърция също са натоварени, но опашки няма.

Комисар Димитрова: Трафикът към Гърция е нормално интензивен за летния сезон

Комисар Димитрова: Трафикът към Гърция е нормално интензивен за летния сезон

Няма опашка на Кулата. Трафикът е нормално интензивен за летния сезон, нашите колеги правят всичко възможно за бързо осигуряване на преминаването. Тов...