Дни преди местния вот, в Пловдив и областта бюлетините и изборните книжа бяха доставени и раздадени на общините. До изборите те ще се съхраняват в специални помещения, определени от всяка община.

Под засилен полицейски ескорт пътуваха тази сутрин камионите с бюлетините. Специална охрана имаше и за останалата документация за секционните избирателни комисии.

Борислав Димов - главен секретар на Областна администрация-Пловдив: Това са книжата от София, които в момента се прибират вътре и се разпределят. Всяка община идва и си взима бюлетините и си ги получава с охрана, както си му е редът, полиция ги охранява и ги кара по местата.

Тъй като в Пловдив ще се гласува и за районни кметове, бюлетините са повече на брой.

За Пловдив и областта общо 1 900 000 бюлетини ще потеглят първо към общините, а след това и към секционните избирателни комисии.

Докато дойде моментът бюлетините да бъдат транспортирани към секционните комисии, те ще се съхраняват в запечатани помещения, определени от общинските администрации.

Ваня Пачова, Община Раковски: Не са първите избори, които подготвяме, така че за нас работата е повече от рутинна, не сме срещнали досега някакви трудности.

Днес започна и обучението на членовете на секционните комисии в Пловдив. До сряда през инструктаж ще минат и членовете на подвижните секционни избирателни комисии, както и на тези, които ще бъдат разположени в здравните заведения и в местата за лишаване от свобода.