Водоснабдяването на 25 000 жители на Свищов и селата Вардим и Царевец ще бъде възстановено тази вечер, увери кметът на града Генчо Генчев, цитиран от БНР. До проблема се стигна след като тази сутрин аварираха новият и старият водопровод, доставящи вода до населените места. Едната авария е отстранена, по втората ще се работи утре.

Свищов

© Архив

Свищов и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват комбинирано от 60-годишен компрометиран стоманен водопровод и нов полиетиленов, който не е въведен в експлоатация и е обект на проверка от Специализираната прокуратура за безстопанственост при изграждането му. Тази сутрин аварираха и двата водопровода.

"Направи се всичко необходимо да се байпасира и да се подсили металният водопровод. Започна водоподаването по стария магистрален водопровод. На големия полиетиленов водопровод се взе решение да започне работата утре", заяви кметът на Свищов.

"Община Свищов настоява пред правителството за безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 млн. лв да подменим изцяло новия полиетиленов водопровод, за да не изпаднем във водна криза", допълни кметът.

Голяма авария на магистралния водопровод към Свищов

Голяма авария на магистралния водопровод към Свищов

Голяма авария на магистралния водопровод към гр. Свищов наруши водоподаването в с. Вардим, град Свищов и с. Царевец, става ясно от сайта на община Сви...