След среща председателите на двете парламентарни групи Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ заявиха, че са направени отстъпки по законопороекта и очакват писменото съгласие на Светия Синод, за да влезе законопроекта на второ чете в пленарна зала. Двамата коментираха и изказването на депутата от НФСБ Петър Петров от вчера, за това децата с увреждания да бъдат поети от държавни институции. Темата коментираха и от БСП за България.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен предсавител.Мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. В тази посока мога само да се извиня за тези неудобства, които създаваме и противоречия, които могат да възникнат в обществото.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Вие сте запознати с нашата декларация от 24 октомври. Ние там ясно казахме, че никакви извинения вече не вършат работа. Нещо повече, ние определихме ситуацията и с цялостното им поведение като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а и на цялата страна.

Антон Кутев, БСП: Колегите от ГЕРБ се дистанцират от агресивния цинизъм и се опитват да потулят историята, най-малкото защото очевидно подобен морален срив не е в полза на управляващите. сигурен съм, че хуманните рецептори на всички нас не са толкова закърнели, че да не разбираме защо подобно поведение е политически нетърпимо.

Депутатът от НФСБ Петър Петров напусна Парламента без коментар.

Приеха промени в Наказателния кодекс за домашното насилие

Приеха промени в Наказателния кодекс за домашното насилие

Единодушно депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, свързани с борбата с домашното насилие. „За“ гласуваха 137 народни предста...