НОВИНИ

ДПС не вижда вариант за стабилно мнозинство в това Народно събрание

Не виждаме вариант за стабилно мнозинство в това Народно събрание. Дори и да се формира кабинет, само ще се отложи агонията. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след заседание на Централния съвет на партията.

bnt avatar logo
от БТА
14:19, 16.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
дпс вижда вариант стабилно мнозинство народно събрание

Според ДПС това Народно събрание е изчерпано, не може да създаде мнозинства, заяви Карадайъ.
ДПС се готви за предсрочни парламентарни избори, заяви Карадайъ. Той обясни, че на заседанието на Централния съвет са определили процедури и критерии за номиниране на кандидати за листите за евентуалните предсрочни парламентарни избори през 2017 г.

Помолен да коментира казаното от премиера в оставка Бойко Борисов вчера Карадайъ заяви, че в този парламент може да се постигне аритметично мнозинство, но мнозинство на база ценности няма как да има. Ние не можем да бъдем част от безотговорното поведение на които и да са политически сили, допълни Карадайъ.

На въпрос има ли готовност ДПС за мажоритарна избирателна система Карадайъ заяви, че властта и мандатите се дават с гласовете на народа. Ние сме длъжни да си вършим своята политика, да излезем с ясна програма, която може да се реализира - това е важното, всичко останало е вследствие на гласа на хората, коментира той. Според него в последните 25 години всеки, който прави изборни промени с цел да извлече служебно предимство, е понасял негативи от това.

Във връзка с трагедията в Хитрино Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС е готово да помогне за всичко, което общинската структура на движението поиска. Единството и заедността са необходими във всеки момент, хуманността и милосърдието са част от нашия път към по-добър живот, каза още председателят на ДПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата реформатор Франциск, възхваляван и критикуван, утре става на 80 години
Папата "реформатор" Франциск, възхваляван и критикуван, утре става на 80 години
Актьорът Райън Рейнолдс със звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)
Актьорът Райън Рейнолдс със звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)